Stagemanagement
PDF Afdrukken E-mail

Voor een evenementenburo is een professionele organisatie structuur op de dag van uitvoering van een evenement van vitaal belang. Op deze dag komen diverse disciplines bij elkaar: geluid, licht, video, podium sprekers, artiesten, enz... Al deze disciplines worden op het podium door 1 centraal persoon gecoördineerd om tot een perfecte show te komen.
De stagemanager is tijdens de repetitie en uitvoer van uw evenement deze persoon en een belangrijk onderdeel van de totale organisatie structuur. Samen met de showregiseur of showcaller bepaalt hij wat er op het podium gebeurd. Tevens koppelt de stagemanager geluidstechnici/ tourmanagers van artiesten aan de venue crew, informeert artiesten of tourmanagers over kleedkamers, repetitie- en showtijden en lost eventuele problemen gedurende de show ad-hoc op.

Tussen het maken van allerlei technische en logistieke afspraken heeft een stagemanager nog een andere belangrijke taak die vaak onderschat wordt en dat is 'mensen management': het vermogen om iedereen die iets op het podium gaat doen te coachen of op zijn of haar gemak te stellen, zodat zij vol zelfvertrouwen tijdens een show op het podium staan en volledig tot hun recht komen.

In feite neemt een stagemanager alle zorg van het podiumprogramma van uw productieteam over, zodat zij zich tijdens de showdag volledig op de klant kunt concentreren.

Mark Elzinga Stagemanagement levert ervaren stagemanagers op diverse evenementen van muziek festivals en congressen tot gala's en award shows.

Recente evenementen waar u stagemanagers van ons bent tegen gekomen:

−    Dance 4 Life 2010
−    FIFA loting Holland-Belgium bid 2010
−    Amsterdam Dinner 2010/2011
−    Venuez Awards 2010
−    Tijdschriften Gala 2010
−    Beijing Motor Show 2010
−    Seat Event Barcelona 2010
−    Lowlands 2011
−    Trans Energy 2011
−    Shanghai Motorshow VW Booth 2011
−    Beel en Geluid Awards 2008/ 2009/ 2010
 

Laatst aangepast op maandag, 24 oktober 2011 18:48